Stal de Toren BV | info@staldetoren.nl
STAL DE TOREN

DECEMBER 2013 

Bas

Helaas hebben we begin december afscheid moeten nemen van ons kleinste en erg oude hondje Bas. Op de volgende foto zie je Bas nog in goede gezondheid in zijn favoriete positie: zo dicht mogelijk bij de plek waar wel eens een hapje eten van de tafel kon vallen! Hier bij Imke van 10 maanden op 18-03-2011.

 

  

Bekka

De asiels zitten vol met dieren die graag weer een thuis willen hebben. We hebben net voor de kerst een hondje van 7 maanden opgehaald uit een asiel. Zij is nog een beetje bang, maar dat begint al bij te trekken. Haar naam is Bekka. We hopen dat he het leuk zal vinden bij ons!

 

 RSV Roland Volkel zal drie weken wegens kerstvakantie geen gebruik maken van onze binnenbak op dinsdagavonden (24 december 2013 t/m 7 januari 2014).Dinsdag 24 december worden de paarden weer ingeënt. De tijd is nog niet precies bekend, maar het zal in de middag worden zodat er 's ochtends nog gereden kan worden.

 

Zorgen jullie dat de paspoorten op tijd ingeleverd worden?Er zijn eer paar leuke foto's toegevoegd van Thomas op Saba en Chantal op Thomas! Kijk hier.

 SEPTEMBER 2013CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Afgelopen zondag 1 september was het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van St Hubertus Mariaheide.

 

’s Morgens werd er begonnen met dressuur voor de paarden. Alle deelnemers in verschillende klassen reden tegen elkaar in handicap. Dit werd gewonnen door Marissa Janssen met Dappi.

 

Daarna waren de pony’s aan de beurt. Een grote groep pony’s kwam aan de start en uiteindelijk werd Chantal van Lankvelt met Thomas als winnaar uitgeroepen.

 

Zoals ieder jaar moest de winnaar van de paarden nog overkampen tegen de winnaar van de pony’s om het clubkampioenschap. Clubkampioen 2013 werd: MARISSA JANSSEN MET DAPPI !!!

 

Ook stond er weer springen op het programma. Na het gewone parcours kwam er een barrage waar 3 mensen zich voor geplaatst hadden. Sanne Fresow  werd kampioen met haar pony. Ook Thomas sprong met Saba een foutloze ronde en foutloze barrage en verdiende een medaille!

 

Het ponyviertal van st. Hubertus had een superleuke kür op muziek ingestudeerd en kon dit op deze dag aan het publiek tonen. Heel leuk om te zien, erg knap gereden van deze dames!

 

De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue. Het was een leuke dag!

 AUGUSTUS 2013 

31 augustus Hippiade (NK) pony’s in Ermelo

Elja van Doorn leverde met haar pony Vivaldie een geweldige prestatie:

Ze werd reserve kampioen van Nederland in handicap met C-Z2!

 

Gefeliciteerd Elja!

 

 

Brabantse Kampioenschappen 2013

 

Dit jaar vonden de Brabantse Kampioenschappen plaats in Wouw. Deze keer dus een eindje weg van huis!

 

Op 10 en 11 augustus reden de pony’s, waarbij Chantal van Lankvelt met Thomas een mooie 10e plaats behaalden in de klasse D- L1 met 189 en 191 punten.

Elja van Doorn werd met haar pony Vivaldie BRABANTS KAMPIOEN in de klasse C-Z1 met ruim 63%. Super knap van haar! Hiermee is ze ook afgevaardigd naar de Hippiade (NK) pony’s op 31 augustus in Ermelo!

 

Op 17 en 18 augustus waren de paarden aan de beurt in Wouw.

Sanne van Aarle behaalde met Ubenter ruim 60% in de klasse Z2, Sandra Swinkels zette een hele nette proef neer met Zowy en dit leverde haar 191 punten op. Dit was helaas net niet genoeg om door te mogen naar de volgende dag, er mochten er namelijk 10 door en Sandra werd 11e.

In de klasse L2 kwamen 2 ruiters van Stal de Toren aan de start, nl Marissa Janssen met Dorita D en Maureen Chabot met Deksels. Beiden mochten ze terugkomen op zondag want ze werden 5e en 8e.

 

Op zondag werd Maureen heel knap 7e en Marissa 3e. Er mochten er van allebei de L2 ringen 5 overrijden, dus Marissa had zich geplaatst voor de finale! Ze reden net als in de ochtend een superproef en werden uiteindelijk reservekampioen van Brabant in de L2! Heel gaaf, gefeliciteerd Marissa en Dappi!!

  

01-09-2013 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

 

Op 1 september organiseert St-Hubertus Mariaheide de clubkampioenschappen bij Stal de Toren.

De leden kunnen opgeven voor zowel dressuur als springen met paarden en pony's.

 

Eerste start is in de loop van de ochtend (wordt nog nader bekend gemaakt). Alle publiek is van harte welkom.

 


 

25-08-2013 STALLENPOETSDAG

 

Op zondagochtend 25 augustus houden we onze jaarlijkse stallenpoetsdag. We beginnen om 09.30 uur en poetsen door tot ongeveer 12.30 uur, waarna er een heerlijke lunch op alle helpers staat te wachten in de kantine.

 

WIE HELPT ER MEE??

 


 

03/04-08-2013 STALBARBEQUE/WALIBI

 

Onze jaarlijkse Walibi-dag was weer erg gezellig. Er gingen dit keer niet zo heel veel mensen mee in tegenstelling tot de barbeque de avond ervoor die erg druk bezocht werd. Het was beide dagen geweldig mooi weer.

 

We zijn bij Walibi bijna overal in geweest! We hadden het voordeel dat het niet druk was vanwege de hitte. Geen lange wachttijden, dus achtbaanpret voor ons!

 

 JULI 2013 

EIND JULI: VEULENS FLINK GEGROEID!

 

 

 

 

Nu de veulens drie maanden oud zijn (zie nieuws mei), beginnen het al hele knapen te worden! Ze groeien als kool, zijn erg lief en braaf en lopen keurig aan een touwtje mee.

 


 

22 -07-2013 DONOVAN WEER TERUG BIJ STAL DE TOREN

 

 

Esther's lieve, trouwe Donovan van inmiddels 28 jaar oud, is weer terug bij Stal de Toren! Wat is 't nog een knappe kerel hè!! Leuk om zelf weer voor hem te zorgen! Veel dank aan Jennie Driessen en Franchette, die hem de afgelopen 10 jaar fantastisch verzorgd hebben!

 

Donovan werd in 1994 aangekocht en Esther is met hem begonnen in de klasse L2. Uiteindelijk heeft zij ZZ-licht met hem gereden. Toen Donovan 18 jaar was is hij naar Jennie Driessen gegaan. Ze was toen pas 14 en kon met Donovan veel leren en kennis maken met de volwassen paardensport.

 

Nadat Donovan op 22-jarige leeftijd nog met Jennie op de hippiade heeft gereden in de klasse Z2 en een mooie 65% scoorde is hij met zijn welverdiende pensioen gegaan en mocht af en toe nog een bosrit gaan maken!

 


 

13 en 19 juli

 

Barbara Soederhuizen heeft op 13 juli met haar 4 jarige paard Edmar D (Jazz x Donnerhal) de PAVO cup in Sevenum gewonnen met 81,5 punten! Een geweldige prestatie, waarmee zij zich plaatste voor de halve finale in Ermelo.

 

 

 

Een week later, op 19 juli, was zij ook zeer succesvol met haar 5 jarige paard Living Colour (Don Romantic x Royal Dance) tijdens de PAVO cup in Middenbeemster. Zij behaalde hier een 5e plaats met 75 punten en verdiende wederom een plaatsing voor de halve finale!

 

Barbara en Peter, gefeliciteerd met deze mooie successen!

  

ZOMERSELECTIES

 

De zomerselecties voor de Brabantse Kampioenschappen zijn weer voorbij. Dit jaar zijn er weer veel pensionklanten van Stal de Toren en lesklanten van Esther geselecteerd.

  • Klasse B: Lynn Boeijen met Baretto
  • Klasse L1: Chantal van Lankvelt met Thomas (pony's) / Sandra Swinkels met Zowy
  • Klasse L2: Marissa Janssen met Dappi / Maureen Chabot met Deksels / Sylvie Verbeek met Dinky
  • Klasse Z1: Elja van Doorn met Vivaldie (pony's)
  • Klasse Z2: Sanne van Aarle met Ubenter

Wij wensen al deze ruiters heel veel succes tijdens de kampioenschappen!!!

 

  

IMKE DE DIERENVRIEND!

 

 

 

 

 

 

 

 

 JUNI 2013SPELLETJESDAG

 

Op 21 juni werd er door vereniging St Lambertus Veghel weer een fantastische spelletjesdag georganiseerd.

 

 

 

Thomas deed mee met zijn nieuwe pony Saba en Elja met Twinkel. Alle ruiters en/of pony's mochten verkleed komen. Je kon deelnemen aan springen, dressuur, een verrassingsspel, barrelrace en een stoelendans.

 

Thomas en Elja hebben overal aan meegedaan! Als klapper van de avond won Thomas samen met zijn partner Lian de stoelendans.

 

 

 

 

 

     

 

 

 MEI 2013VEULENTJES

 

Dutch en Descaro zijn in de eerste week van mei geboren bij de kraamkliniek De Bemi Hoeve te Hoogeloon.

Een tijdje na hun geboorte zijn ze met hun moeders naar Stal de Toren gekomen. Gelukkig is hier nu plaats genoeg door de nieuw aangekochte weilanden!

 

Dutch (v. De Niro)

 

 

Descaro (v. Destano)

 

 12 mei

NIEUWE INWONERS

 

Nieuwe inwoners in de voorste stallen:

Sinds 12 mei zijn Barbara Soederhuizen en Peter Brands met hun paarden huurders van de voorste stal geworden. Zij hebben hiermee deze stal helemaal in eigen beheer. De paarden zijn inmiddels gewend aan hun nieuwe locatie en we hopen dat Peter en Barbara het bij ons goed naar hun zin zullen hebben!

 

 

 

   

 

 Bericht van Nicole Dekkers:

 

Geboren: Lexi de Nancy Z

 

Lexi de Nancy is op donderdagavond 2 mei geboren na een toch wel zware bevalling.

  

 

      

 


Daar het een groot veulen is had nancy er veel moeite mee en hebben er nog 2 sterke mannen moeten helpen het veulen eruit te krijgen.
 

 
Nancy is nu weer behoorlijk opgeknapt en met het veulen gaat het prima, het rent al lekker door de weide.

 

 

 

      

 


Mochten jullie het leuk vinden om eens te komen kijken dan zijn jullie natuurlijk welkom.

 11 mei

In de meivakantie heeft Thomas met zijn nieuwe pony Saba het veulendiploma gehaald. Hierbij moest hij een Bixie AA-proef rijden en een theorie-examen afleggen. Thomas heeft goed gereden en Saba was erg braaf.

 

 

 

Thomas wist bijna alle theorievragen goed te beantwoorden, dus hij is geslaagd.

 

 

   

 

Het was een goed georganiseerde gezellige dag!

 10 mei

                           

 Vrijdagavond 10 mei zijn we met een groep van 27 mensen van Stal de Toren gezellig wezen eten bij

de Pastorie in St. Oedenrode.

 

Er was een speciaal Stal de Toren menu voor ons samengesteld. Het was een gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

 APRIL 2013


22 april

 

              

 

Aangenaam: Saba.

 

De nieuwe pony van Thomas. Aangezien Twinkel nog net iets te groot van formaat is voor Thomas hebben we besloten een maatje kleiner aan te schaffen.

 

Saba is nog wel op proef, maar Thomas heeft er nu twee keer op gereden en Saba lijkt prima te matchen!

 

Twinkel blijft natuurlijk bij Stal de Toren. Hij rijdt nu met grotere kinderen, zijn tijd met Thomas komt nog wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imke vindt Saba ook lief.

 

 

 


De moeder van Esthers paard Chicco is vrijdagnacht (van 19 op 20 april) bevallen van een merrieveulen van Apache. We zijn zaterdag wezen kijken in de kraamkliniek de Bemi Hoeve in Hoogeloon. Wat een schatje hè!

 

 

 

                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lente!

15 april

Eindelijk is de lente voorzichtig gestart! Hoog tijd dus voor het inzaaien van de nieuw aangekochte grond. Vandaag is dat gebeurd. Een beetje zon en een beetje regen, het ideale weer voor het gras om goed te groeien. Een gedeelte van de grond hebben we verhuurd en het andere deel wordt als paardenweide ingezet.

 

 

 

    

 

 


Stagiaire

Lynn Boeijen loopt weer stage bij Stal de Toren! Via haar vorige school is ze ook al eens bij ons geweest om stage te lopen. Nu zit Lynn in het eerste jaar van het Helicon in Den Bosch. Tot half juni is zij 4 dagen per week bij Stal de Toren te vinden. Hopelijk heeft ze het bij ons weer naar haar zin!

 

 

 

 


Nieuwe clubavond

Vanaf februari oefenen de paarden van de club St-Hubertus Mariaheide, na jaren op woensdagavond te hebben gereden, voortaan op donderdagavond o.l.v. Esther Achterstraat. Tot nu toe is de opkomst goed. Na de les gaan we gezellig wat nakletsen in de kantine.

 

Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom. De koffie staat klaar!

 

Wil je ook mee oefenen en ben je nog geen lid? Kijk dan op de site van RV St-Hubertus.

 


Nieuwe pensiongasten

De laatste tijd zijn er een aantal nieuwe paarden bijgekomen op Stal de Toren. De eigenaresse van Queens Orchard Stud is nieuw gekomen met 2 paarden, Laura Lee en Denzel.

 

Het jonge paard van Yvonne van Houtum- de Jong, Ferrero Rocher, wordt dit jaar 3 en is dus ook sinds kort uit de wei gekomen, om binnenkort klaargemaakt te worden als rijpaard.

 

Op 1 april is Sandra Swinkels met haar paard Zowy gekomen. Deze laatste is ook al te vinden onder de knop 'Pensiongasten'.

 

ZOWY

 


Ambitieuze pensiongasten

Onder de pensionklanten van Stal de Toren zitten een aantal ambitieuze mensen, waarvan er twee onlangs een eigen bedrijf zijn gestart.

 

In februari 2013 is Mieke Sweekhorst de onderneming 'Blij In Balans' begonnen.

Hierin helpt zij mensen vanaf 18 jaar die een goede balans zoeken tussen eten, bewegen en ontspanning.

Mieke, we hopen dat je veel mensen naar hun ideale balans kunt coachen. Heel veel succes!

 


 

Op vrijdag 12 april 2013 is de Zoete Hemel, ijscafé & chocolaterie, van Romy Peijen geopend. Het weekend van 13 en 14 april was het schitterend weer, dus Romy kreeg gelijk de vuurdoop!

 

Jurgen, Esther, Thomas en Imke zijn zondag al even een heerlijk ijsje wezen eten en gingen enthousiast naar huis. Het zag er super gezellig uit en het ijs was erg lekker!

Romy, veel succes gewenst met je nieuwe bedrijf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook ijs gaan eten (of lekkere bonbons kopen) in St Oedenrode?

 

 

 MAART 2013Berichtje van Nicole van 11 maart

 

(zie vorige bericht 25 februari 2013)

 

Nancy maakt het prima.

Ze heeft het vanaf het begin al goed naar haar zin gehad, vandaag staat ze voor het eerst bij de andere twee merries in de weide en dat gaat hartstikke goed.

 

 

 

 

 FEBRUARI 201316 februari

Bixiedag Uden

 

Op 16 februari was er een bixiedag in Uden. Thomas en Twinkel deden mee. Het was een super leuke dag met allerlei spelletjes en een bixieproefje.

 

Alle kinderen mochten verkleed komen en de pony’s natuurlijk ook! Met een beker en een diploma op zak ging Thomas naar huis.

 

Het was zeker voor herhaling vatbaar!!

                        

  

2 en 3 februari

Elja en Chantal op de Brabantse Kampioenschappen

 

Op 2 en 3 februari vonden in Schijndel de Brabantse Kampioenschappen voor ponyruiters plaats.

Elja en Chantal hadden zich hiervoor geplaatst. Elja en Twinkel hadden samen hele goede selectiewedstrijden verreden in de klasse B-L1, maar Elja had de pech dat Twinkel het in de bak

in Schijndel erg spannend vond. Hierdoor ontstonden te veel foutjes, waardoor een goede plaatsing uitbleef.

Jammer, maar toch knap gepresteerd van deze combinatie.

 

Met haar eigen pony Vivaldie behaalde Elja een derde plaats in de klasse C-Z1. Een mooi resultaat.

 

Chantal, die met de pas 4-jarige Thomas pas haar 7e wedstrijd reed zette een hele mooie proef neer in de klasse D-B. Hiermee behaalde zij een 4e plaats in een groot deelnemersveld (28 deelnemers). Helemaal boven verwachting, maar helemaal verdiend.

 

Stal de Toren is trots op deze toppers!

 

 

 

 

 

 

 

  

MAES

 

Met trots presenteren wij u onze nieuwe waakhond MAES!!

 

 

 

In de korte tijd dat hij bij ons is heeft zij al menig hart gestolen ........

 JANUARI 201325 januari 2013

Grond erbij!

 

 

Op de bovenstaande foto horen de afgemaaide stukken gras bij het perceel van onze stal. Sinds vrijdag 25 januari hebben we ons perceel kunnen uitgebreiden met een flink stuk grond tot aan de Leijgraaf (zie onderstaande foto). Dus nog meer ruimte voor de paarden! Binnenkort zullen we laten zien, waar de nieuwe stukken wei worden afgerasterd!

 


25 januari 2013

Bericht van Nicole

Hallo allemaal,

 

Per 1 februari gaan z nancy b en ik genieten van ons zwangerschapsverlof.

Z nancy b komt dan naar huis en mag dan lekker rustig aan doen met de andere merries.

 

Eind april wordt het veulen verwacht en natuurlijk houd ik jullie allemaal op de hoogte en zijn jullie altijd welkom om te komen kijken.

 

Als we beide weer in conditie zijn zullen we fijn buiten ritjes gaan maken en of en wanneer we terug komen naar stal de toren is nu nog onduidelijk.

 

Ik wil jullie dan ook allemaal, en natuurlijk met name Esther en Jurgen, bedanken voor de fijne jaren die wij gehad hebben en natuurlijk kom ik nog regelmatig op bezoek.

 

Tot gauw,

nicole

 


Elja en Twinkel / Elja en Vivaldi

In december vorig jaar vond de laatste ponyselectie voor de Brabantse Kampioenschappen plaats. Na vier selectiewedstrijden werd Elja met Twinkel kringkampioen in de klasse B-L1. Daarmee zijn zij afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen op 2 en 3 februari 2013 in Schijndel.

  

 

Ook werd Elja met haar eigen pony Vivaldie kringkampioen in de klasse C-Z1. Dus ook deze combinatie zal verschijnen in Schijndel!

 


Chantal van Lankvelt en Thomas

Voor Chantal van Lankvelt met Thomas verliepen de selectiewedstrijden boven verwachting.

 

 

 

De nog hele jonge Thomas debuteerde deze winter in de klasse D-B en wist gelijk op een 2e plaats van kring Uden te eindigen in een groot deelnemersveld. Een knappe prestatie van zowel pony als amazone.

 

Dames: heel veel succes!

 


Nanda en Vydaula

Nanda van Middendorp is in december nieuw op stal gekomen met haar paard Vydaula. Foto's kun je zien bij de pensiongasten.