Stal de Toren BV | info@staldetoren.nl
STAL DE TOREN

NIEUWS 2015

JULI 2015

 

Afvaardiging Brabantse Kampioenschappen

Na de laatste selectiewedstrijd in Volkel werd bekend wie er allemaal door mochten naar de Brabantse Kampioenschappen. Van Stal de Toren hebben de volgende combinaties zich geplaatst:

 

Paarden

Klasse B:  Nicky van der Linden met Zinedine.  Zij werden ook kringkampioen klasse B van regio noord oost brabant.

Klasse L1: Yvonne de Jong met Ferrero en Renee van Oort met Gen.

 

Deze twee combinaties kregen helaas te horen dat ze niet aan de start mogen komen in Zijtaart. Dit vanwege een nieuwe regel: Als je met meer dan 1 paard Z2 geklasseerd bent, mag je pas kampioenschappen rijden vanaf de klasse L2.

 

Klasse Z1: Esther Achterstraat met Chicco.

Klasse Z2: Sanne van Aarle met Ubenter

 

Pony’s

Klasse B:  Thomas Driessen met Saba

Klasse L2: Chantal van Lankvelt met Thomas

Klasse M2: Elja van Doorn met Jango. Zij werden ook kringkampioen klasse M2 van regio noord oost brabant. Klasse B springen: Thomas Driessen met Saba

 

Ook nog een aantal lesklanten van buiten Stal de Toren mogen door:

Pony’s dressuur L1 en springen B: Lieke van Gorkum met Blacky

Pony’s dressuur M1 en springen B: Romy van Roessel met Sharon

Pony’s springen B: Lois Konings met Chiara.

Paarden dressuur Z2: Els Boeijen met Amaretto

 

IEDEREEN HEEL VEEL SUCCES OP 15 EN 16 AUGUSTUS IN ZIJTAART!!

 

Jonge poesjes

 

 

Onze nieuwe aanwinsten: Pipi en Poepie! Twee babypoesjes, waarvan Imke er eigenlijk een voor haar verjaardag zou krijgen. Omdat we het toch wel sneu vonden om een poesje helemaal alleen weg te halen bij zijn mama, heeft Thomas ook een poesje uitgekozen.

 

De komende weken zitten ze in een groot hok bij de trap van de kantine. Als ze helemaal gewend zijn mogen ze los en hopen we dat ze het leuk vinden bij ons.

 

Veulentjes

Bij Barbara en Peter op stal zijn onlangs 2 veulentjes geboren.

 

 

In de nacht van 20 op 21 juni werd een hengstje geboren van Toto jr.

Zijn naam is Kingsmen en hij maakt het goed.

 

 

 

Het tweede veulen kwam 11 dagen te vroeg op de wereld, op zaterdagavond 11 juli. Dit veulen is een merrie van de hengst Jazz. Over de naam wordt nog nagedacht!

 

Het wachten is nu op het veulen van Dappi. Dappi is door haar baasje Marissa naar kraamkliniek De Bemihoeve gebracht. Het veulen, van de hengst Jazz, wordt daar geboren en komt dan na een aantal dagen samen met Dappi naar Stal de Toren

 

Clublessen

Tijdens de zomervakantie stoppen de clublessen van Mariaheide. Op 3 september oefenen we verder. Fijne vakantie allemaal!

 

 

JUNI 2015

 

Trouwdag Jennie en Michel Op 5 juni stapten Jennie en Michel in het huwelijksbootje. Esther is met Jennie’s paard Ubo naar Kasteel Heeswijk gegaan, zodat hij ook op de trouwfoto’s kon.

 

 

 

Nog wat leuke foto’s van Thomas en Imke:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selectiewedstrijd Schaijk

Op 7 juni was de 4e selectiewedstrijd voor dressuurpaarden in Schaijk.

 • Nicky en Zinedine wonnen weer in de B, deze keer met 216 punten. Hiermee is ze nu al zeker kringkampioen en ook afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen in Zijtaart.
 • Renee en Gen werden 2e in de L1.
 • In de Z1 werden Esther en Chicco 4e.

Dat was dus weer een succesvolle dag voor Stal de Toren.

 

Stallenpoetsdag

Op 31 mei was weer onze jaarlijkse stallenpoetsdag. Met velen hebben we hard gewerkt om alles er weer tiptop uit te laten zien. Na het poetsen hebben we met z'n allen gezellig gebarbecued.

 

Iedereen bedankt voor het harde werken en voor de gezelligheid!

 

Nieuwe pony voor Kim

Kim heeft sinds kort een nieuwe pony. Lucky mag binnenkort met Kim mee naar huis om lekker met pensioen te gaan. Kim blijft wel gezellig bij ons, want haar nieuwe pony Titus staat al op stal bij Stal de Toren. Wij wensen Kim heel veel plezier met Titus.

 

Inenten

Op 15 juni worden de paarden weer ingeënt. De paspoorten zijn tegenwoordig al bij ons aanwezig, maar kijk voor de zekerheid even of je hem niet toevallig thuis hebt. Na het enten moeten de paarden even een paar dagen rust.

 

 

 

MEI 2015

 

Stallenpoetsdag en BBQ!

Op 31 mei a.s. houden we weer een stallenpoetsdag.

We willen beginnen om 11:00 uur en hopen om ongeveer 14:00 uur een heleboel te hebben schoongemaakt.

 

Rond 16:00 uur willen we met z'n allen gezellig BBQen.

Hopelijk zit het weer een beetje mee, zowel voor het poetsen als voor de BBQ!

 

Je kunt je opgeven op het witte bord op stal. We hopen op net zoveel deelname als de vorige keer, want vele handen maken licht werk en hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Selectiewedstrijd Zeeland

Op 17 mei werd de derde selectiewedstrijd voor dressuur verreden in Zeeland. Stal de Toren heeft weer prima gepresteerd!

 • Bij de pony's won Elja met Jango de D-M2 en Chantal werd met Thomas 2e in de klasse D-L2.
 • Thomas en Saba konden deze keer niet meedoen want Thomas was op voetbalkamp.
 • Bij de paarden reed Nicky weer iedereen voorbij met Zinedine in de klasse B. Ze wonnen met 208 punten.
 • In de L1 werden Renee en Gen 3e en Yvonne met Ferrero 5e. Daartussen, op de 4e plaats, zaten Lynn Boeijen en Baretto, die ook een beetje bij Stal de Toren horen.
 • In de Z1 waren Esther en Chicco goed in vorm en wonnen deze klasse. Sanne en Ubenter behaalden een 10e plaats in de Z2.

Succesvol weekend!

Op 9 en 10 mei hebben de mensen van Stal de Toren super gepresteerd!

 

In Nistelrode werd 9 mei voor de paarden en 10 mei voor de pony’s een selectiewedstrijd verreden.

 • In de B dressuur behaalde Nicky van der Linden wederom een eerste plaats met Zinedine. Zij behaalden 212 punten!!
 • In de klasse L1 wonnen Yvonne de Jong en Ferrero de eerste prijs en wel met 206 punten. Renee en Gen behaalden in deze klasse 191 punten.
 • Z1: Esther en Chicco hadden ook weer een goede dag. In de eerste proef behaalden zij 218 punten. Dit was goed voor een 4e plaats in een sterk deelnemersveld. In de tweede proef scoorden zij 238 punten (70%) en verdienden hiermee net als vorige week een plaats in de finale. In de finale liep Chicco nog 216 punten bij elkaar. Vorig jaar was Chicco nog super bang in Nistelrode. Dit jaar liet hij dus zien hoeveel hij bijgeleerd heeft!
 • Bij de pony’s won Elja met Jango de klasse DE-M2.
 • AB-B: Thomas en Saba waren ook in vorm. Thomas had erg zijn best gedaan op de stelling, wat hem de vorige keer nog de das om deed! Dit worp zijn vruchten af, want ze wonnen de eerste proef met 202 punten! In de tweede proef waren ze tweede met 189 punten!

 

Balou

Hier is ze dan: Balou!

 

 

 

 

 Balou is de nieuwe C pony van Thomas. Hoewel Thomas nog heel veel plezier heeft met Saba, leek het ons een goed idee om vast te zoeken naar een leuke C pony. Thomas en Balou hebben zo alle tijd om aan elkaar te wennen en ondertussen kan de pret met Saba gewoon doorgaan. Balou is een 12 jarige merrie. Ze is goed in springen en ook in dressuur. Hopelijk heeft ze het snel naar haar zin bij ons en gaan we veel plezier aan haar beleven!

 

Kristy en Twinkel

Kristy heeft sinds kort een startkaart met Twinkel en gaat ook met hem naar de ponyclub. Ze voelen elkaar steeds beter aan en het rijden gaat dus ook steeds beter! We wensen Kristy en Twinkel veel plezier en succes bij de wedstrijden die komen gaan!

 

Flitsende start Nicky en Zinedine!

Op 3 mei was de eerste dressuur selectie voor de nieuwe kring Noord-Oost Brabant in Langenboom. Nicky en Zinedine lieten zien al snel een combinatie geworden te zijn. Ze wonnen de klasse B namelijk met wel 210 punten (70%)!!!

 • Ook Renee en Gen reden een van hun eerste wedstrijden. Ze werden 4e in de L1.
 • Esther en Chicco werden 6e in de Z1 met 213 punten. De tweede proef wonnen ze met 222 punten.
 • Op dezelfde dag sprongen Thomas en Saba 2x foutloos in het B springen in Oss.  

 

Dianne verkocht

Begin april is Dianne verkocht. Dianne (v. Vivaldi) werd gereden door Nicky, maar door de komst van Zinedine kwam Dianne te koop. Esther heeft Dianne nog even gestart in de klasse L2 waarna ze werd verkocht naar Utrecht. Wij hopen dat haar nieuwe eigenaar heel veel plezier heeft met haar.

 

 

JANUARI / FEBRUARI / MAART 2015

 

Succesvolle winter

Esther en Chicco hebben een succesvol winterseizoen achter de rug in de klasse Z1.

Na de selectiewedstrijden van kring Uden, werden ze afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen in Schijndel. Daar plaatsten zij zich voor het NK in Ermelo en stonden reserve voor Indoor Brabant.

Het NK in Ermelo was super leuk. Chicco deed goed zijn best en werd 10e van Nederland!

 

 

 

In de week daarna bleek dat er een uitvaller was voor Indoor Brabant. Esther en Chicco mochten dus kür op muziek rijden op dit grote evenement! Dankzij het snelle handelen van li-la dancing dressage horses, was er snel een kür paraat op muziek van Avici. Ook deze avond was super. Chicco was helemaal niet bang, terwijl er eigenlijk heel wat te zien was!

 

 

 

 

 

 

 

Dit winterseizoen kon dus niet meer stuk! Op naar de zomer!

 

 

Donovan en Utah

Helaas hebben we in februari afscheid moeten nemen van Donovan en Utah.

 

Donovan was al 30 jaar oud en al vanaf 1994 in Esthers bezit.

Donovan heeft het met Esther tot de klasse ZZ-licht geschopt en later met Jennie is hij nog van het L1 naar de Z2 gevlogen. Toen liet Donovan al zien een sterk baasje te zijn, want op zijn 23e liep hij met Jennie nog op de Hippiade in de klasse Z2 en behaalde daar ruim 65% en een 7e plaats.

 

De laatste jaren genoot hij van zijn welverdiende pensioen met zijn grote vriendin Utah.

Utah werd door ons aangekocht als 3 jarige met een bemerking op de straalbeentjes. Klinisch was ze echter in orde. Esther heeft haar tot de klasse Z1 gereden. Langzaam merkten we dat het minder met haar ging en heeft ze nog een tijd alleen bosritten gemaakt. De laatste jaren stond ze in de wei samen met Donovan. Haar bewegen werd langzaam moeilijker en ze werd ook steeds meer kreupel. Daarom hebben wij besloten haar samen met Donovan te laten gaan.

Moeilijk, maar het beste.

 

 

Thomas en Saba

Thomas en Saba zijn de laatste tijd goed bezig.

 

 

Ook deze combinatie mocht rijden op de Brabantse Kampioenschappen. En wel in de B dressuur. Niet gek, aangezien dit hun eerste seizoen was met een startkaart.

 

Met heel veel plezier volgen zij de springlessen bij Henk Diks, dus wie weet gaat het deze zomer in de springring ook zo goed.

 

Afgelopen weekend (22 maart) hebben Thomas en Saba de eerste prijs gewonnen in de B dressuur.

 

 

 

Zinedine

 

 

Nicky heeft een nieuwe troef aan Zinedine. Nicky’s nicht Minke heeft Zinedine zelf gefokt en naar het ZZ-licht gereden. Een gave kans dus voor Nicky om veel te kunnen leren van zo’n ervaren paard. Wij wensen haar heel veel plezier en succes!

 

 

Longeerbak

 

 

 

 

Super blij zijn we met de nieuwe binnen longeerbak! Eind 2014 was hij klaar, een hele goede timing net voor de winter! Wat is het heerlijk om uit de wind en regen te kunnen longeren.

 

Ad was altijd heel druk om de bodem van de buiten longeerbak goed te houden. Dat is dus nu niet meer nodig. De buiten longeerbak blijft wel gewoon, want bij mooi weer is het buiten natuurlijk heerlijk en hoeven we niet op elkaar te wachten.

 

Weer een stapje erbij om Stal de Toren nog aangenamer te maken!

 

 

Bram

Triest nieuws is het overlijden van onze superhond Bram. Bram is als puppy bij ons gekomen en heeft 15 jaar op Stal de Toren gewoond. Iedereen mist hem ontzettend.

 

 

Ook al hebben we Bekka en Maes nog, Bram was wel heel bijzonder.